COMMUNICATIE OP MAAT

De Nachtkaars op MakzMedia.nl

green_candle_1
De Nachtkaars als onderdeel van Makz Media is de opvolger van mijn reeds bestaande blog, dat vanaf half maart 2016 op deze plaats wordt aangevuld.

Waarom De Nachtkaars?Begin 2012 begon ik met enige regelmaat aan het eind van de avond muzikale dagafsluitingen te publiceren op mijn Facebook pagina. Geheel vrijblijvend tipte ik mijn vrienden over mooie muziekstukken waarvan ik de sfeer vond passen bij de avond.

Al snel verzon ik er een naam voor: De Nachtkaars, als een klein maar helder lichtje dat heel de nacht bij je blijft. De frequentie van publiceren was erg onregelmatig, maar de reacties waren steeds erg goed, dus bleven de Nachtkaarsen komen, hoewel soms met tussenpozen van maanden...

De simpele introductie van het nummer dat ik wilde laten horen werd steeds uitgebreider en evolueerden tot een autobiografisch verhaaltje dat de besproken muziek inleidt. Het is tenslotte mijn vak, en ook onbezoldigde schrijfsels hebben hun waarde. Daarom speelde ik al een tijd met de gedachte om de Nachtkaarsen (zo noem ik de berichten) op de een of andere manier te bundelen, want de vluchtigheid van Facebook zorgt ervoor dat de oude verhalen bijna niet meer te vinden zijn. Zonde van de moeite en zonde van de mooie muziek vond ik...

Op zaterdag 5 januari 2013 publiceerde ik een Nachtkaars naar aanleiding van het overlijden van een vriendin van mijn vrouw, en de vele mooie en emotionele reacties daarop gaven de doorslag: de Nachtkaarsen moesten gebundeld worden. In eerste instantie via een gratis Blog, maar zodra de mogelijkheid zich voordeed integreerde ik De Nachtkaars als aparte pagina in eigen website.

Veel plezier met lezen en luisteren...